Store motorsykkelkonkurranser

Motorsykkelkonkurranser er fartsfylte og spennende, og det er mange ulike grener. Det konkurreres også i grener der andre ting enn fart teller. Freestyle Motocross handler om å gjøre høye hopp og akrobatiske triks i luften. Trial handler om å komme seg gjennom en hinderløype uten å sette føttene i bakken. Men de fartsfylte grenene er veldig populære blant publikum og TV-seere. Speedway GP, Moto GP og Superbike er blant de mest populære grenene.

Speedway kjøres på flate baner med jord eller grus som dekke. Syklene som brukes i speedway ligner ikke på produksjonssykler. Det kjøres både konkurranser for enkeltførere og for lag. Speedway Grand Prix er verdensmesterskapet i speedway. Det er ingen norske førere med i VM, men både svenske og danske førere kjører VM-runder. Danske Nicke Pedersen er en av de beste førerne i verden. Man kan lese mer om speedway på nettsiden til Speedway GP.

Moto GP er en klasse innen roadracing. Det kjøres mange klasser innen roadracing. Forskjellen på klassene er hvilke motorsykler som brukes. Det er ulike regler for hver klasse. Moto GP har vært kjørt i 66 sesonger. Marc Márquez vant verdensmestertittelen i Moto GP både i 2013 og 2014, og er en av de mest kjente førerne innen denne motorsykkelgrenen. Superbike er en annen gren innen roadracing. Det har vært kjørt VM i superbike siden 1988. Superbike kjennetegnes av at syklene som brukes ligner på produksjonssykler. Derfor er superbike populært blant produsentene, ettersom sporten er god reklame for motorsyklene som brukes. Tom Sykes er en kjent fører innen superbike. De som er interessert i disse idrettene kan lese mer om dem på de offisielle nettsidene.

Her i Norge er motocross den mest populære motorsykkelsporten. Verdensmesterskapet i motocross deles inn i tre klasser. Tony Cairoli er en kjent fører som kjører VM-runder i motocross. Kenneth Gundersen er den eneste norske føreren som har kjørt VM i motocross på et profesjonelt lag. Han la opp i 2009. Motocross kjøres på baner med jorddekke eller grus, og banene inneholder hopp og vaskebrett.