Skaffe MC og MC-førerkort

For å ta førerkort for MC må man enten være over 25 år, eller ha gjennomført trafikalt grunnkurs og ha førerkort i en annen klasse. Førere over 25 år trenger ikke trafikalt grunnkurs. Alle må gjennom førstehjelpskurs og mørkekjøring før de kan ta førerprøve. Alle elever, uansett alder, må også gjennom et MC-kurs før kjøretimene starter. MC-kurset gjennomføres på en ettermiddag, og tar rundt 3 timer.

Det er tre ulike klasser innen motorsykkel. Man kan lese mer om reglene og klassene blant annet på nettsidene til ulike trafikkskoler. Det er som regel lurt å lese teori samtidig som man tar kjøretimer. På den måten får man mest mulig ut av opplæringen. Det er sjelden nok å lese læreboka én gang. Les den flere ganger, og ta kjøretimer på trafikkskole før eventuelle private kjøretimer. Dersom man begynner å øvelseskjøre privat, kan man lære seg uvaner som er vanskelig å lære seg av med senere. Det ble innført nye regler for MC-førerkort i 2013.

Når man har førerkort, er det på tide å kjøpe en MC. Da er det lurt å ta med seg en som vet mye om MC. Det er mye som frister, men det er viktig at man velger en MC som passer til de behovene man har. Som regel er det lurt å starte med en lett MC, ettersom disse er enklere å håndtere for nye førere. Senere kan man kjøpe seg en større MC. Størrelsen på motorsykkelen må passe til føreren, og det er viktig å velge MC med hodet, ikke med hjertet. Man må også tenke på sikkerhet, og kjøpe det sikkerhetsutstyret man trenger. Man må alltid tenke trafikksikkerhet, og være veldig oppmerksom når man kjører MC. Man må aldri ta for gitt at bilister ser en MC-fører i et kaotisk trafikkbilde.