Motorsykkelbaner i Norge

Mange ulike grener av motorsykkelsport krever at man har tilgang til en bane – det ligger i enkelte av grenene sin natur. På Rudskogen i Rakkestad i Østfold er det noe veldig spennende under utbygging. I 2006 ble det nemlig bestemt at Norges nasjonalanlegg for motorsport skal ligge i Østfold. Målet er at vi skal få plassert Nordens største og mest moderne bane for motorsport her. Her er det motorsykkelbane i tillegg til anlegg for MC og andre grener av motorsykkelsport. Blant annet kan du prøve deg på enduro og trial.

Vi har også en flott bane på Lunner helt sør i Oppland. Den drives av østlandets største MX-klubb. Her arrangeres det jevnlig konkurranser. Blant annet kan vi nevne Lasse Christoffersen sin seier i april 2014, der det deltok et 40-talls førere. Kjøringen til Lasse Christoffersen kan ikke betegnes som annet enn imponerende, særlig med tanke på at han kom dårlig ut i starten. Vi kan bare anta at før NM i FMX 2015 vil nok Christoffersen være en av favorittene til bettingsider som Nordicbet.

At det satses på motorsportmiljøet i Norge er noe som merkes. Særlig gjelder dette siden baner som Lunner også legger til rette for videre rekruttering blant de aller yngste. Dette merkes blant annet på det store antallet barn som er medlemmer i motorsportklubben. Noen vil kanskje si at det er bilsporten som får størst oppmerksomhet blant motorsportene i Norge.

Når alt kommer til alt, så må vi vel kunne slå fast at det viktigste området for norsk motorsport generelt ligger i indre Østfold. Det har også vist seg at satsningen på motorsykkelsport har gitt gode resultater også utenfor motorsportmiljøet. I 2008 fant nemlig arkeologene en 8 900 år gammel bosetning fra steinalderen på trialbanen på Hobøl!