Begynne med motorsykkelsport

Motorsykkelsport er morsomt å drive med, enten man har lyst til å konkurrere, eller man bare kjører for moro skyld. De aller fleste som driver med motorsykkelsport i Norge, driver med motocross. De fleste motorsykkelsporter handler om å kjøre fort, men i Trial handler det om presisjon. Trial er en sport der man skal komme seg gjennom en hinderløype uten å sette føttene i bakken.

Motorsykkelsport kan kjøres på lukkede baner eller på eller utenfor veien. Motocrosskjøres på grusbaner eller jordbaner. Banene inneholder både svinger, hopp og vaskebrett, og i tillegg til at man må kjøre fort, gjelder det også å velge det rette sporet. Freestyle Motocross (FMX) er en annen gren, der utøverne gjør høye hopp og ulike triks i luften.

Roadracing kjøres på asfaltbaner. Her kjører man i høye hastigheter, og svingene er krappe. Denne sporten byr på spennende dueller mellom førerne. Det finnes flere grener innen roadracing. Grenene er inndelt etter motorsykkeltype. Speedway handler også om høy hastighet. Her kjøres det på flate baner, uten dosering i svingene, og motorsyklene ligner ikke på vanlige produksjonssykler. Supermotard er en slags krysning mellom motocross og roadracing.

Dragracing er kjøring på korte, rette baner. Førerne starter to og to, og det gjelder å tilbakelegge den korte strekningen raskest mulig. Vinneren av hvert løp går videre til neste runde, og det kjøres til det er bare to førere igjen. De konkurrerer mot hverandre, for å kåre vinneren. Enduro er også en spennende motorsykkelsport som kjøres i terrenget. Ørkenrallyer, som Rally Dakar, er typiske eksempler på Enduro.

Dersom man vil begynne med motorsykkelsport, er det greit å melde seg inn i n klubb. Det finnes motorsykler til barn helt ned i femårsalderen, og sporten passer bra for ungdommer. Det er mer enn 400 motorsykkelklubber i Norge, så det er lett å finne en klubb.